
Alasia Viognier, Piemonte DOC
De zonnige en zonnige heuvels waar de wind vrij spel heeft (ideaal voor druiven die frisse omstandigheden nodig hebben) van Monferrato zijn ideaal voor Viognier. In 2024 is de eerste jaargang van Alasia Viognier op de markt gekomen, gemaakt van ongeveer één hectare wijngaarden. De druiven worden met de hand geplukt en ’s nachts koel bewaard om hun frisheid en aroma’s te behouden.
Na het persen blijft het sap twee dagen op fijne gistresten liggen. Daarna volgt de gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 17-18 °C, die ongeveer 20 tot 25 dagen duurt. Na de gisting wordt de wijn twee keer overgeheveld en rijpt hij zes maanden in roestvrijstalen tanks voordat hij wordt gebotteld.
Fijne aroma’s van perzik en abrikoos, aangevuld met tonen van witte bloemen en een subtiele kruidigheid. In de smaak proef je sappige abrikoos, een elegante en strakke structuur, frisse zuren en een minerale afdronk.
Heerlijk bij zeevruchten, gepocheerde zalm of koteletten met een licht gekruide of romige saus.
Alcohol: 12,5 o



